Mustafakemalpaşa Soğuk Hava Odası

Mustafakemalpaşa Soğuk Hava Odası ısıya duyarlı ürünlerin üretiminden tüketimine kadar kendi özelliklerini, niteliklerini koruyabilmesi için oluşturulan soğuk hava halkasının en önemli parçalarından birini oluşturmaktadır. Gıdaların uzun yıllar bozulmadan saklana bilmesi için soğuk depolara, soğuk hava odalarına ihtiyaç vardır. Mustafakemalpaşa Soğuk Hava Odası normal sıcaklık gereklerinde bozulan yiyeceklerin düşük ısılarda depolanıp saklanmasını sağlayan ısı yalıtımı çok iyi yapılmış odalardır. Mustafakemalpaşa Soğuk Hava Odası gıda güvenliği ve sağlıklı gıdaya ulaşım günümüz modern insanının temel sorunlarından biri haline gelmiş durumda.

Mustafakemalpaşa Soğuk Hava Odası ; hipermarket, grosmarket, süpermarketlerde kullanılan soğuk ve buzhane depoları, sanayi tipi soğutma, restoran, yurt, otel ve konaklama tesisleri, et ve et ürünleri işleme ve muhafaza tesisleri, süt, süt mamulleri işleme ve soğuk muhafaza tesisleri, meyve ve sebze ve her türlü gıda maddeleri işleme tesisleri, saklama ve donmuş muhafaza tesisleri, deniz mahsulleri soğuk muhafaza ve işleme tesisleri, dondurma ve dondurulmuş gıda maddeleri işleme, soğuk ve donmuş muhafaza tesisleri, pastaneler, unlu mamul üretim tesis ve işletmeleri, çikolata, yağ vs. maddelerin üretim tesis ve işletmeleri, hastaneler ve laboratuvarlar, tıbbi, ilaç malzeme depolama ve muhafaza tesislerinde kullanılmaktadır.

Soğuk hava odası panellerimiz kilitli sistem olarak üretilir. Hiçbir birleştirme aparatı kullanılmaz, böylece bakterilerin, mantarların, küflerin oluşabileceği hiçbir boşluğa izin verilmediğinden temiz ve sağlıklı bir ortam sağlar. Soğuk hava depolarının tabanları, panelleri, soğutma üniteleri ve diğer tüm parçaları son teknoloji sistemlerini kullanılan fabrikamızda üretilmekte ve profesyonel ekibimizce yerinde yapım sağlanmaktadır. Mustafakemalpaşa Soğuk Hava Odası imalat hataları arasında en çok görünen hata ise izolasyon malzemesinin kalitesiz olması ve kaliteli bir işçilik ile üretilmiş olmasıdır. Böyle bir soğuk hava odası soğuk havayı içeride tutamayacağından dolayı motor arızaları ve elektrik faturasındaki çok daha fazla ücret kaçınılmaz olur.

Mustafakemalpaşa Soğuk Hava Odası işletme kapasitesine göre farklı büyüklüklerde üretilirler. Her gıdanın kendine has depolama sıcaklığı ve nem oranı vardır. Gıdalar, üretiminden hemen sonrasında başlayan süreçten tüketim zamanına kadar bir sürü ve farklı değişikliğe uğramaktadır. Mesela; nitelikleri, özellikleri, kaliteleri, olgunlaşmaları vs. Bu değişiklikler gıdanın tazeliğinden besin değerlerine kadar giden bir süreçtir. Ve hatta gıda ürünlerinin bozulmasına kadar gider. Bu nedenle soğuk tanımı gıda için son derece önemlidir.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir